Over ons

Wij, Cornelis en Gemke, hebben 'De kleine zagerij' opgezet om leuke, laagdrempelige workshops houtbewerken aan te bieden aan iedereen die een beetje handig is en een keer iets moois wil maken!

Cornelis werkt al zijn hele leven als meubelmaker/houtbewerker/kunstenaar. Soms als professional, soms alleen voor de hartstocht. Hij kan Hele Ingewikkelde Dingen maken, maar geniet tegenwoordig van het bedenken van projecten van allerdaagse materialen. In het verleden gaf hij al diverse workshops en masterclasses in o.a. rustiek meubelmaken met takken als bouwmateriaal. 

Gemke stuurt en adviseert, en organiseert allerlei zaken rondom 'De kleine zagerij'. En ze probeert alle projecten zelf uit!

Samen zorgen we ervoor dat alle workshops perfect verlopen!

 

De werkplaats

Waarom zou een werkplaats een saai, stoffig hok moeten zijn? De kleine zagerij pakt het anders aan. We hebben er een mooie, frisse ruimte van gemaakt! De grote apparaten hebben we er uitgereden, die hebben we niet nodig. Door een wegneembare tussenwand kunnen we van De Kleine zagerij een 'Iets Grotere zagerij' maken, zodat we altijd genoeg ruimte hebben. Er is voor elke deelnemer een eigen werktafel met precies het juiste gereedschap. Zo kan je lekker werken en hoef je niet te delen of te wachten op iemand anders. Dat werkt prettig!

 

Tijdens het werk heb je soms even een break nodig, toch? In de hoek hebben we ruimte gemaakt voor koffie, thee, en... onze limonadebar! Een verzameling limonadesiropen met de meest bijzondere en lekkere smaken! Is dat nou echt nodig? Nou, nee, maar wel leuk en lekker!

 

Ook hebben we een mini-bibliotheek met een fraaie collectie boeken en tijdschriften over houtbewerking. Ideaal om tussendoor even in te bladeren ter inspratie.

 

 

 

 

De workshops

We willen workshops aanbieden die (bijna) iedereen kan doen. Tegelijkertijd willen we ook écht leuke projecten maken, iets wat je echt gaat gebruiken en met recht trots op kunt zijn! We willen laten zien dat je ook een mooi, origineel meubel van bijvoorbeeld vurenhout kunt maken, zonder ingewikkelde houtverbindingen. Geen zwaluwstaarten dus, gewoon lekker zagen en schroeven!

 

 

 

Professioneel werken

We gaan tijdens elke workshop professioneel aan de slag. Professioneel wil niet zeggen dat je alles maar moet kunnen, maar wel: veilig werken!

Veilig werken betekent dat we zorgvuldig met de gereedschappen omgaan; bot gereedschap, verkeerd gereedschap of verkeerd gebruik zorgen vaak voor problemen. Wij zorgen ervoor dat je het juiste gereedschap ter beschikking hebt en dat je weet hoe je er mee om moet gaan. 

Ook geordend werken is erg belangrijk. Met een opgeruimde werkbank en vloer kun je rustig en efficient werken zonder dat je steeds naar je gereedschap moet zoeken.

Er zijn desgewenst handschoenen en stofkapjes beschikbaar, en in de werkplaats is een professionele stofafzuiging aanwezig.   

 

 

 

 

de kleine zagerij houtworkshops