In onze fraaie, gezellige werkplaats bij Woerden verzorgen wij originele 1-daagse houtworkshops. In kleine groepjes maak je onder deskundige en enthousiaste begeleiding de leukste projecten. We werken veel met handgereedschap, dat is zo veel leuker dan met lawaaierige machines, en zo kan je je opgedane kennis en ervaring ook thuis makkelijk in praktijk brengen!

Workshops

De kleine zagerij
schildersezel maken workshop

Wat is er nou leuker dan als kunstschilder je eigen schildersezel te maken? Of misschien wil je er één maken als speciaal kado voor je kunstzinnige vriend(in)! 

We gaan een stevige, inklapbare schildersezel maken van ±160 cm hoog. Na een duidelijke uitleg gaan we stap voor stap aan de slag. Er is niets voorgezaagd, we zagen alle vurenhouten onderdelen zelf met de handzaag (Japanse trekzaag of een 'gewone' zaag) op maat. We boren gaten, en schroeven met een schroefmachine de ezel in elkaar. We monteren het scharnier. Een touw zorgt voor een maximale uitslag. Ook maken we de pennen en de tray, zodat je schilderezel helemaal compleet is! Eventueel kan je thuis je ezel verder afwerken met lak/verf/beits, dit hoeft echter niet persé.

Voor wie: iedereen met enige handigheid, of goede wil! 

Inhoud: Veiligheid; planning en voorbereiding; variabele zaaghoeken aftekenen; werken met handzaag/trekzaag; werken met schroef/boormachine; werken met een kolomboor; afwerking.

-Je eigen werkbank en gereedschap, je hoeft dus niet op elkaar te wachten

Duur: 10.00 uur tot ±15.00 uur.

Waar: De kleine zagerij, Geestdorp 36d in Woerden.

Prijs: 75,00 euro p.p.

Inclusief: Materiaal, koffie, thee, en onze limonadebar

Exclusief: Lunch. Breng dus zelf je favoriete lunch mee.

Te boeken: vanaf minimaal twee personen. Dag: in overleg, in het weekend of door de week. Stuur een e-mail: c.w.vanhalm@kpnplanet.nl

Informatie: Cornelis, 06-14679254 of c.w.vanhalm@kpnplanet.nl

 

 

 

Binnenkort worden hier meer leuke houtworkshops aangekondigd! Als je als eerste informatie daarover wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar: c.w.vanhalm@kpnplanet.nl

gallery/20170912_142945_clipped_rev_1

Zelf een stoel maken van takken? Dat kan! Met eenvoudige middelen is het al mogelijk om een mooie, stevige stoel te maken van je eigen meegebrachte hout!

Na een heldere uitleg over ontwerp en constructie gaan we aan de slag. We maken slim gebruik van een mal die ons helpt met de vorm en proporties van de stoel. We beginnen met twee takken in de mal en positioneren ze zorgvuldig. Uitzoeken, kijken en plannen is erg belangrijk. Hoe lopen de krommingen van de tak? Wat kan ik het beste gebruiken voor de rugleuning? Stuk voor stuk voegen we takken toe en verbinden die met schroeven aan elkaar. Zo ontstaat er een fraaie en ook stevige rustieke stoel! Ondertussen vertel ik natuurlijk alles wat je wilt weten over hout. Als zitting krijg je een kant en klaar voorgevormde plaat multiplex die je naar eigen inzicht thuis kan bekleden/schilderen. De maat van de stoel is ongeveer 1 meter hoog, 55 cm. diep en 50cm. breed. 

-Voor deze workshop neem je zelf je eigen takken mee, het is natuurlijk het leukst om van je eigen materiaal een stoel te maken! Als je nog geen hout ter beschikking hebt, dan begint je avontuur thuis al: hoe kom je aan takken? Dat lijkt misschien moeilijk, maar met deze tips op de site van Takwerk gaat het makkelijk lukken!

-Je hebt nodig: minimaal 15 takken (liefst wat meer), varieerend van 60cm. tot ongeveer 150cm. Dikte: minimaal 3 cm tot maximaal 6 cm. voor de constructie. De takken kunnen van elke boomsoort zijn en kunnen zowel gedroogd als vers gezaagd zijn. Krom of recht, net wat je hebt. Het liefst ook een aantal 'vorken', of takken met splitsingen/dikke zijtakken er aan, dat vergemakkelijkt de constructie.

 

-Waar: De kleine zagerij, Geestdorp 36d in Woerden

-Duur:10.00 uur tot ongeveer 15.00 uur

-Prijs: 75,00 euro per persoon

-Inclusief: overige materialen, koffie, thee,en onze limonadebar

-Exclusief: lunch, neem dus je eigen favoriete lunch mee

-Te boeken: Vanaf twee personen (max.4 personen) kan je de workshop boeken op je eigen voorkeursdatum (in overleg). Zowel door de week als in het weekend. Boekingsaanvraag per mail naar: c.w.vanhalm@kpnplanet.nl

-Individuele aanmelding: in overleg, als er meerdere aanmeldingen zijn, kan er wellicht een datum gepland worden voor open inschrijving. Mail naar c.w.vanhalm@kpnplanet.nl

-Vragen en info: Cornelis, 06 14679254 of c.w.vanhalm@kpnplanet.nl

gallery/drie stoelen
gallery/3 mal stoelen